Àrea col·legiats

Notícies

VENDES TAX FREE - JA EN FUNCIONAMENT EL NOU SISTEMA ELECTRÒNIC PER A LA DEVOLUCIÓ D'IVA

VENDES TAX FREE - JA EN FUNCIONAMENT EL NOU SISTEMA ELECTRÒNIC PER A LA DEVOLUCIÓ D'IVA

Noticies - Noticies JORGC

Aquesta noticia us pot interessar si esteu realitzant vendes que poden ser "tax free" (sense IVA), al realitzar-les a turistes o viatgers extracomunitaris

L'Agència Tributària ja te operatiu el nou sistema electrònic per a la devolució del seu IVA als turistes i viatgers extracomunitaris, del qual us vàrem informar al novembre del 2015. En tot cas, aquest sistema és voluntari.

Amb aquest sistema, els compradors extracomunitaris poden demanar al establiment un formulari "DIVA" tax free. Amb aquest formulari, el viatger pot anar a les duanes d'aeroports i ports espanyols i usar directament unes màquines automàtiques, la qual cosa els estalvia temps.

 

Per part de l'establiment, ha d'enviar a l'Agència Tributaria les factures de les seves vendes tax free mitjançant un DER (document electrònic de reemborsament) via:
• Servei web per enviaments massius d'informació (sistema adequat per grans cadenes o comerços que usin els serveis d'operadors 'tax free').
• Formulari web a la pàgina de l'Agència Tributària (especialment útil per a PIMES).

Podeu tenir una informació molt detallada, clicant aquí: projecte DIVA – web agència tributària. A la mateixa web podeu trobar les especificacions tècniques informàtiques del sistema, i molt important, díptics que expliquen la devolució del IVA als turistes en diversos idiomes (anglès, francès, rus, xinès, espanyol...).

En tot cas, com és un sistema voluntari, si no voleu aplicar el sistema DIVA, els vostres compradors poden recuperar el seu IVA amb el mecanisme tradicional de segellat a mà a Duanes o cobrament en entitats operadores especialitzades en tax free.