Àrea col·legiats

Notícies

UNA NIT DE DISSENY A LA GALA & GUARDONS JORGC 2019 AL DISSENY HUB BARCELONA

UNA NIT DE DISSENY A LA GALA & GUARDONS JORGC 2019 AL DISSENY HUB BARCELONA

Noticies - Noticies JORGC

El Col·legi de Joiers, d'Orfebres, de Rellotgers i de Gemmòlegs de Catalunya ha lliurat els GUARDONS JORGC 2019 aquest dilluns 2 de desembre, coincidint amb el còctel de Sant Eloi, Santa Llúcia i Santa Gemma, patrons del sector. Aquests guardons, creats l'any 2007, són un reconeixement a les trajectòries individuals d'aquells professionals que s'han convertit en un referent per a tot el col·lectiu.

L'acte de lliurament de premis JORGC 2019 va tenir lloc a l'espai Foyer del DISSENY HUB BARCELONA, i ha tingut com a leitmotiv "el valor del Disseny". Aquest enclavament s'ha escollit precisament per ser un referent a nivell internacional de el disseny, a més de ser un centre multifuncional i pluridisciplinari: el DISSENYHUB alberga el Museu de l'Disseny i és la seu de FAD (Foment de les Arts i el Disseny) i de BCD (Barcelona Centre de Disseny. La presentació va fer un repàs de la història del Dissenyy tal com es coneix avui, des dels seus inicis a inicis de segle XX fins a l'actualitat.

Durant l'acte, la Sra. Pilar Vélez, directora de al Museu del Disseny i que va ser la guardonada del premi JORGC de l'any 2018, va fer un magistral repàs de la història i disseny de la Joieria catalana des de l'antic Gremi de Platers des del s. XIV fins als nostres dies.

Aquesta tretzena edició ha tingut com a patrocinadors a la fira INHOGENTA de Munich i el Banc Sabadell, juntament amb la col·laboració de Núria Ruiz, Unió Suïssa, Bagués, Masriera, Facet i Rabat.

 

 alt

 Podeu veure les imatges de l'acte i dels premiats clicant a sota.

Aquest any, la Junta de Govern del JORGC ha concedit la seva màxima distinció al Responsible Jewellery Council (R.J.C.) pel seu paper essencial en el desenvolupament i millora de les millors pràctiques per fomentar la sostenibilitat de les empreses de el sector i el seu encaix amb els 17 Objectius de Desenvolupament de les Nacions Unides. És la creadora de l''Código de Pràctiques RJC ', que es verifica en les empreses associades per un procés de certificació. També treballa en iniciatives transversals per a un aprovisionament responsable i l'auditoria de la cadena de subministrament, per satisfer les creixents demandes ètiques de consumidors i de la societat.

 

alt

Els premiats amb els presidents de secció, el VicePresident del JORGC, Sr. David Vendrell (en representació del President Àlex Riu), i la Secretària General del Departament d'Empresa i Coneixement, Sra. Marta Felip

 

alt

 El Sr. John Hall, Strategic Advisor del RESPONSIBLE JEWELRY COUNCIL amb el VicePresident del JORGC, Sr. David Vendrell (en representació del President Àlex Riu), i la Secretària General del Departament d'Empresa i Coneixement, Sra. Marta Felip

Pel que fa a les 6 seccions col·legials, els premiats d'aquest any han estat (podeu veure un perfil de cada guanyador descarregant-vos aquest document:  icon  Perfil GUARDONATS JORGC 2019 - web JORGC

  • JORGC Comerç: Roosik & Co
  • JORGC Disseny: Estela Saez
  • JORGC Gemmologia: Julia Vega- BELGEM
  • JORGC Artesania: Sílvia Serra
  • JORGC Rellotgeria: Jaume Domènech
  • JORGC Fabricants: ALIAS CONCEPT

 

alt

Jordi Rosich (ROOSIK & CO) i Premi JORGC de Comerç, amb el President de la Secció, Sr. Roman Pallarés.

 

alt

Julia Vega, de la firma BELGEM, amb Carles Tubella, President de la Secció de Gemmologia.

 

alt

Estela Saez, premi JORGC de Disseny, amb Marc Monzó,  President de la secció de Dissenyadors i Creatius

 

alt

Sívia Serra , Premi JORGC d'Artesania, amb el President de la Secció d'Artesania Marc Monzó i el Sr. Marc Lopez, membre de la Junta de Govern del JORGC (tots dos en representació de la Sra. Gemma López, Presidenta de la secció d'Artesans)

 

 alt

Jaume Domènech, Premi JORGC de Rellotgeria, amb el President de la secció Alfred Peris

 

alt

La Sra. Susana Reyes, gerent de la firma ALIAS CONCEPT recull el premi JORGC de Fabricació de la mà del President de la secció Oscar Pascual