Àrea col·legiats

Notícies

Un brindis per Sant Eloi alternatiu: per un nou futur

Un brindis per Sant Eloi alternatiu: per un nou futur

Noticies - Noticies JORGC

Finalment ahir 76 participants "unics" es van aplegar al "SANT ELOI VIRTUAL", un acte orientat a mantenir el caliu propi de les dates dels Sants Patrons en temps de pandèmia, però al mateix temps per reflexionar en to positiu sobre les accions i reflexions per a un nou futur.

En primer lloc, és necessari felicitar als ponents per la qualitat de les ponències, que van tenir molt interès i amb el valor afegit de centrar-se en temes rellevants en un temps molt limitats. Els partners de la comunicació del sector van fer un resum molt adequat de la jornada, i els agraim la seva participació durant la trobada online:

DUPLEX: https://www.grupoduplex.com/los-colegiados-del-jorgc-brindan-por-sant-eloi/

GOLD & TIME: http://www.goldandtime.org/noticia/83436/valentia-innovacion-y-mas-cercania-con-el-cliente-claves-para-recuperar-el-protagonismo-de-la-joya.html

L'acte es va desenvolupar, a partir de la benvinguda del President, amb una breu visió del que serà Inhorgenta 2021 i el valor d'aquesta fira per part de la seva directora, la Sra. Stefanie Mändlein. Des del JORGC es vol agrair al nostre gran patrocinador INHORGENTA la intervenció de la seva directora Stefanie Mändlein el suport continu al sector joier, rellotger i gemmològic de Catalunya.

Després va seguir les breus ponències i el col·loqui, moderat per Joan Gomis i Marc López. Va assistir un total de 76 participants.

alt

Taula de Comerç/Retail

 • Mercè Ramírez de Cartagena (presidenta del Consell Territorial del JORGC), va parlar del valor cabdal de l'associacionisme en els moments actuals. "Com a col·lectiu podem aconseguir més presència en els mitjans de comunicació, el que es tradueix en més difusió i redunda en més efectivitat per posar en marxa i compartir projectes que sempre seran més fàcils d'assumir units".
 • Roman Pallarés (president de la secció de Comerç de l'JORGC) va insistir en el valor de les noves tecnologies tant per donar servei com per contactar amb el client "per seguir exercint l'ofici que ens apassiona".
 • David Vendrell (vicepresident 1er de l'Col.legi) va parlar dels grans reptes de la botiga multimarca, que precisament passa per una nova orientacio, "generar el seu propi projecte, la seva pròpia marca".
 • Carles Tubella, (vicepresident 3er del JORGC) va presentar la compra de joies com un acte social; "Quan vaig començar aquest ofici em va dir un professional que ningú entra en una joieria perquè està enfadat o té un disgust ... No oblidem que la pantalla és freda, no té cap tracte. Mai un ordinador m'ha ofert una copa de cava"

Taula d'Artesania

 • Lluís Comin (vocal de la Junt del JORGC, joier i gemmòleg9 presentà la joia amb una funció molt més primordial és que una simple ornamentació. En aquest sentit va posar com a exemple el projecte que lliura medalles al personal sanitari per part de joiers de tot el mòn per valorar la seva essencial tasca durant la pandèmiari.
 • Gemma López (presidenta de la secció d'Artesania) es va enfocar en com afrontar positivament la situació. El sector, sí o sí, s'hagi hagut de renovar davant l'evidència de les noves tecnologies i noves maneres de fer per estar en contacte amb el client i tenir visualització buscant formes diferents de comunicar-nos per poder interaccionar amb els clients: fent botigues online, visites personalitzades, cites prèvies, webs, presència a les diferents xarxes socials, etc.
 • Silvia Serra (presidenta secció de Disseny): "És indispensable destacar la importància de la 'mà creadora' que hi ha darrere de cada peça i que està a el mateix temps lligada a la consciència i al cor. La joia contemporània implica una reflexió que interpel·la el creador i a l'portador i és una de les arts, en aquest cas portable"
 • Alfred Peris (president de la secció de Rellotgeria) va centrar-se en les dues principals preocupacions que detecta al món rellotger actual: els smartwatches i la forta tasca d'adaptació dels tallers i marques per garantir la higiene 100% del seu treball en temps de pandèmia.

Taula de Fabricació

 • Rosa Tous (vicepresidenta 2ª) va remarcar que en un any tan important com aquest, on la seva firma ha assolit el centenari, va explicar la importància que el seu projecte "Escola Tous d'Oficis artesans de Manresa celebra enguany posant l'accent en el projecte socioeducatiu que impulsen amb l'Escola Tous de Joieria i Oficis artesans, al qual l'Escola del JORGC participa. Ña pandèmia farà que enguany passi a "celebrar-se en format virtual per arribar encara a més estudiants i poder integrar nous talents".
 • Roc Majoral ( vocal del Col·legi) va apuntar a que aquesta no és la 1ª crisi que afronta el nostre sector i que per tant la superarem.  "Qualsevol crisi (...) pot ser profitosa ja que també ens ajuda a ser compepeitivos. És moment de compartir, no de competir en el nostre sector i crear empreses competents en l'entorn digital i amb valors ètics per generar credibilitat, confiança i empatia amb el client".
 • Joan Gomis (vocal)  es va centrar en la possible manca de connexió entre la joieria i els consumidors, especialment els més joves. Per això va mencionar la idea de "democratitzar la joieria i arribar a tot el públic"a apuntat que la joieria, no tant pel preu (que també) sinò de la comunicació, de no oblidar al públic mascul´´i, la forma de parlar-hi...

Per finalitzar, els assistents van brindar en pantalla per tal de celbrar un dia en el que el més important és la companyia i solidaritat entre tots els professionals i empreses de la nostra indústria.

alt