Àrea col·legiats

Notícies

SALUT i TREBALL, partner de prevenció de riscos laborals del JORGC

SALUT i TREBALL, partner de prevenció de riscos laborals del JORGC

Noticies - Noticies JORGC

El Col·legi ha signat un acord amb l'empresa SALUT I TREBALL en matèria de prevenció de riscos laborals. El conveni té com a objectiu que les empreses associades al JORGC i el mateix Col·legi rebin un servei altament qualificat en les seves responsabilitats de prevenció, als quals com qualsevol empresa estan obligats per la Llei 31/1995 de Prevenció de Riscos Laborals.

La col·laboració busca facilitar la joieria i la rellotgeria catalana el compliment d'aquestes obligacions, segons les necessitats específiques del sector i especialment amb la problemàtica derivada dels atracaments. El JORGC ha buscat una empresa amb àmplia experiència i reputació per poder oferir un servei que combini un preu ajustat amb un gran coneixement i una capacitat de resposta ràpida i professional, qué és SALUT I TREBALL. 

 alt

Signatura de l'acord: Joan Ignasi Moreu (dta.), Director del JORGC, i Paco Lari (esq.), Director de Salut i Treball.

 

El Col·legi recorda especialment als seus associats tres obligacions importants: l'elaboració i execució d'un manual amb l'avaluació de risc i el pla de prevenció i de mesures d'emergència; la formació en riscos laborals i, finalment, la vigilància periòdica de la salut. Però un punt que diferencia el nostre sector respecte a altres indústries és el risc d'atracament i delinqüència.

L'any passat el Col·legi ja va alertar sobre un canvi important en la jurisprudència: ara s'exigeixen responsabilitats a l'empresari en la prevenció de riscos vinculats a atracaments. Per cobrir-les, el pla de prevenció ha de detallar quins són els riscos laborals derivats dels atracaments i les possibles mesures de prevenció i reparació per a garantir la seguretat dels seus empleats. Per tant, també cal que les signatures i empresaris col·legiats proporcionin als treballadors formació i informació sobre com actuar davant d'un atracament.

SALUT i TREBALL passa ser doncs el partner del Col·legi en matèria de prevenció de riscos laboral, i ha estat també el patrocinador del seminari i debat del passat 30 de novembre que es va fer al hub tecnològic PIER-01 de Barcelona, com part de les celebracions dels patrons.

Més informació / contacte: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la