Àrea col·legiats

Notícies

RAMÓN LÓPEZ I VERGÉ – UNA VIDA DEDICADA A LA JOIERIA

RAMÓN LÓPEZ I VERGÉ – UNA VIDA DEDICADA A LA JOIERIA

Noticies - Noticies JORGC

En commemoració del recent traspàs del Ramón López, un referent de la joieria en Catalunya, el JORGC vol fer un repàs de la seva excepcional trajectòria.

El Ramón López va co-fundar a l'any 1964 el taller de joieria D'Or Joiers, amb l'objectiu de captivar la societat catalana, mercès al seu esperit innovador i les seves joies refinades i plenes de riquesa simbòlica.

Posteriorment, l'any 1974 van començar a col·laborar amb la dissenyadora Elsa Peretti per a Tiffany & Co, col·laboració essencial en la trajectòria del Ramón.

L'any 2003 van decidir instal·lar-se al nou districte 22@, símbol de la innovació de Barcelona, en un nou edifici pensat i projectat per complir amb eficàcia la seva funció, per tal de mostrar la seva virtut: l'excel·lència.

Una trajectòria que va merèixer el Guardó JORGC l'any 2013.

La seva tasca de col·laboració amb les institucions, com el JORGC i de mecenatge amb les noves generacions de joiers i de difusió de l'ofici, culmina amb la inauguració al 2018 del DOR Museum de La Fortalesa de Sant Julià de Ramis. Les seves estances acullen una col·lecció dedicada a l'orfebreria, l'argenteria i la gemmologia principalment dels S.XIX i XX amb la voluntat que en un futur sigui un testimoni de la importància i de la difusió de l'ofici en el nostre país.

Deixa una empremta en la societat catalana i, especialment, en tots els que vam conèixer.