Àrea col·legiats

Notícies

"OR +JUST: DIALEGS SOBRE JOIERIA SOSTENIBLE", 30 de gener

"OR +JUST: DIALEGS SOBRE JOIERIA SOSTENIBLE", 30 de gener

Noticies - Noticies JORGC

L'organització Medicus Mundi, que ja va participar a la jornada sobre sostenibilitat del Col·legi del passat 2 de desembre, está organitzant uns "Diàlegs sobre Joieria Responsable". El enfocament serà el d'un espai de debat i intercanvi sobre els reptes i les oportunitats de la joieria ètica i sostenible.

Lloc i data: 30 de gener, a les 17:00, al Centre d'Artesania de Catalunya.

 Programa:

17:00 Benvinguda i projecció del documental "La Fiebre del Oro"

17:30 Debat sobre joieria responsable, reptes i oportunitats

  • Katja Jesek, membre del col•lectiu Oh my Gold
  • Francesc Picanyol, gerent de Majoral Joies
  • Natalia Uribe, departament d'estàndards i certificació de Alliance for Responsible Mining
  • Carla Canal, responsable de coherència de polítiques de la Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional de l'Ajuntament de Barcelona
  • Moderació: Marc Font, periodista de Crític i autor del reportatge "Pot haver-hi un comerç d'or ètic i ecològic.

Inscripcions:  https://www.encuestafacil.com/RespWeb/Cuestionarios.aspx?EID=2602510&PGND=1&MSJ=NO#Inicio

Més informació:  https://www.medicusmundi.cat/_agenda/dialegs-sobre-joieria-responsable

 

 alt

ORIGEN 2020: joies amb segell de comerç just

Addicionalment, recordeu que Medicus Mundi també organitza l'exposició ORIGEN 2020: joies amb segell de comerç just
ORIGEN 2020 s'inaugurarà el 16 de gener i es podrà visitar fins el 12 de febrer al Centre d'Artesania (c/ Banys Nous 11, Barcelona).

Aquesta exposició reuneix peces úniques de vuit marques de joieria ètica establertes a Barcelona: adoro mi oro, Adriana Díaz Higuera, Emilie Bliguet Ethical Jewellery, ILFO unique ecojewels, Juia Jewels, Koetania, Majoral Joies i Teresa Estapé. Es tracta de les mateixes firmes que integren el grup de treball impulsat per MMmed des de juny de 2019 amb la finalitat de facilitar espais de debat i de construcció col·lectiva dins del sector que fomentin pràctiques més responsables i sostenibles.

L'exposició emfatitza la procedència de les matèries primeres amb les que es confeccionen les joies (or, plata, gemmes, diamants), les mines de les que s'extreuen, les condicions laborals de les persones involucrades i la protecció del medi ambient i la salut pública mitjançant l'ús de productes no contaminants.

De fet, les peces que mostra han estat elaborades amb or i plata Fairmined, un segell creat per Alliance for Responsible Mining que certifica que provenen d'organitzacions mineres artesanals responsables i que aplica criteris de comerç just, desenvolupament comunitari i respecte al medi ambient.