Àrea col·legiats

Notícies

NOU CATÀLEG DIGITAL DEL MIARB (MUSEU INTERNACIONAL D'ALTA RELLOTGERIA DE BUTXACA)

NOU CATÀLEG DIGITAL DEL MIARB (MUSEU INTERNACIONAL D'ALTA RELLOTGERIA DE BUTXACA)

Noticies - Noticies JORGC

El Museu Internacional d'Alta Rellotgeria de Butxaca (MIARB) ha informat de la presentació del seu nou opuscle digital, que podeu veure a http://miarb.es/presentacion-folleto/.

Podeu demanar més informació a   Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la . MIARB - c/ Costa Rica Nº 9, 28016 Madrid

El Col·legi de Joiers, d'Orfebres, de Rellotgers i de Gemmòlegs de Catalunya (JORGC) i el Museu Internacional d'Alta Rellotgeria de Butxaca (MIARB) van signar el dia 12 de maig de 2018 un acord de col·laboració per donar a conèixer tot el relacionat amb l'art de la rellotgeria i els seus valors històrics. En virtut d'aquesta tasca conjunta, ambdues entitats han de fomentar la catalogació i autenticació de peces, així com la realització de conferències i fòrums de debat per compartir coneixements i novetats en l'àmbit de la rellotgeria de butxaca, en col·laboració amb altres museus i col·leccions privades.

El MIARB
La passió del professor i acadèmic Dr. José Daniel Barquero pels rellotges de butxaca es va materialitzar, després de col·leccionar rellotges tota una vida, en la creació d'un museu en l'any 2017: El MIARB, Museu Internacional d'Alta Rellotgeria de butxaca. Aquest museu alberga en el seu interior rellotges de finals de l'any 1600 fins a principis de l'any 1900. En conseqüència, aquest museu comprèn quatre segles d'art rellotger. Cada peça de les 1500 que es poden contemplar en ell, pertany a una fascinant col·lecció de rellotges procedents de tot el món.


Al MIARB es dóna cita el disseny, l'art, la micromecànica, la ciència, la gemmologia, la joieria, la moda i la orfebrería.Entre seus cobejades i inusuals peces destaquen les obres d'un gran nombre de mestres i firmes rellotgeres que van arribar a desafiar la ciència amb la seva obra i sens dubte, han fet història i fins i tot han canviat el rumb de la mateixa.

 alt  alt
Rellotge joia Saboneta realitzada per J.W.Rosenthal per al Maharajà Ranbir Singh (1820-1855), Primer Maharajà de Jammu i Caixmir. Amb soneria i caixa en plata i or. Inusual rellotge d'estil Lépine, recordo de la 1a Guerra Mundial (1914-1918) amb la imatge del Mariscal Joffre i Lord Kitchener en l'esfera.