Àrea col·legiats

Notícies

MATERFAD: TOTS ELS MATERIALS PER A LA CREATIVITAT EN JOIERIA

MATERFAD: TOTS ELS MATERIALS PER A LA CREATIVITAT EN JOIERIA

Noticies - Noticies JORGC

Tots els col·legiats tenen ara gratuitament una eina molt potent per a la seva creativitat i innovació en els materials de les seves peces: MATERFAD

Tots els col·legiats i alumnes de l'JORGC tenen accès lliure i gratuït a MATERFAD, el Centre de Materials de Barcelona, ​​ubicat a l'emblemàtic DISSENY HUB Barcelona. En aquest espai, dissenyadors, joiers, rellotgers i professionals en general del sector podran conèixer en profunditat totes les famílies de materials i les aplicacions dels mateixos. En Materfad es troben representades totes les famílies de materials (biomaterials, ceràmics, compostos, polímers, etc.) en formats comercials, el que permetrà a dissenyadors i artesans innovar en camp de la joieria més enllà de les seves matèries clàssiques com són els metalls preciosos i les gemmes.

VISITA INDIVIDUAL: es pot fer de dimarts a divendres, i únicament prèvia cita prèvia (escriviu a  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la )

VISITA GUIADA EN GRUP: EL Col·legi organitza un grup per fer una visita guiada, a la que podran assistir un màxim de 20 persones. Inscripcions inscrivint-se a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la  (límit de 20 places, inscripció per ordre de sol·licitut)

 

CONVENI AMB A-FAD.

L'accès a MATERFAD ha esta possible, per l'acord signat entre el Col·legi de Joiers, Orfebres, Rellotgers i de Gemmòlegs de Catalunya i l'Associació d'Artistes i Artesans de FAD (A-FAD) amb l'objectiu d'expandir el gran potencial de l'artesania joiera catalana, impulsar els nous talents i donar a conèixer la joieria contemporània a Barcelona.

Els joiers i rellotgers que es defineixen com artesans a la secció d'Artesans, o com a dissenyadors i creatius de peces de joieria són un puntal del Col·legi. Són més de 400, el que representa aproximadament un 40% de tots els seus integrants.

Aquesta aposta de valor conjunta busca fomentar la creació de la joieria, potenciar noves línies creatives i la promoció de nous talents emergents com puntals essencials per a la innovació de el sector.

 alt

d'esquerra a dreta: Sra. Pamela Pérez, secretària de la junta de A-FAD, Sr. Àlex Riu, president del JORGC i Sra. Victòria Rabal, presidenta de A-FAD signant el conveni

Segons el President del JORGC, Sr. Àlex Riu,

"aquesta col·laboració suposa un gran impuls per a tot el sector de la joieria. Que els nostres col·legiats i estudiants puguin tenir accés a tota la base de dades de Materfad fomentarà la innovació en l'ús de nous materials per a la creació de peces úniques i exclusives. Aquest acord ens permet establir sinergies entre ambdues institucions i oferir als artistes tots els recursos disponibles per impulsar la creativitat."

Per la seva banda, Victòria Rabal, presidenta d'A-FAD, apunta que

"comptar amb la col·laboració de JORGC suposa un gran suport a la nostra associació i les seves activitats orientades a promoure l'artesania en joieria des de la seva aposta més contemporània i també la difusió i valorització de la feina artesà de el sector que agrupa JORGC . La participació de JORGC en els premis Enjoia't suposa una confluència entre diferents estaments: Museu de l'Disseny de Barcelona, ​​JORGC, A-FAD, MISUI i altres entitats i empreses de sector, que fan que aquesta cita anual de la joieria contemporània adquireixi una gran rellevància i projecció internacional, amb el que això suposa per als professionals de sector" .