Àrea col·legiats

Notícies

La Dama I El Rellotge

La Dama I El Rellotge

Noticies - Noticies JORGC

  1. L’Institut LA MERCÈ (Departament de Rellotgeria) i la Societat Catalana de Gnomònica tenen el plaer d'anunciar-vos la propera conferència sobre

"La Dama I El Rellotge"

a càrrec de Eduard Farré Llicenciats en Humanitats i actual vicepresident de la SCG:

  • Data: dimecres 17de Maig de 2017, a les 19.15 h
  • Lloc: Sala d'Actes de l'Institut La Mercè, carrer dels Motors 122, 08040 Barcelona
  • Entrada i aparcament gratuits

A través de la pintura i de la documentació arxivada podem establir l’interès que el rellotge ha despertat entre el públic femení en totes les èpoques. Aquest és un apassionant viatge de 500 anys (del segle XIV al XIX) en què visitarem les corts europees i les llars privades, fins arribar al llunyà orient i l’oest nord-americà a la recerca de l’ús que les dones han fet del rellotge personal i domèstic. No es tracta només d’interpetar-lo com a element decoratiu, complement del vestit, com es podria pensar a priori. També de l’ús científic que en van fer dames com Cristina i Magdalena de Mèdici, protectores de Galileu i l’ús professional de les poc conegudes rellotgeres, com Anna Adamson, Ruth Tate i Christiana Beeg, fabricants i reparadores de rellotges.

Com arribar-hi: a la pàgina de l'Institut,   http://www.lamerce.com,  pestanya "Informació > Localització", hi ha un mapa amb instruccions per arribar-hi.