Àrea col·legiats

Notícies

JOIERIA CAN NOGUE DE VIC, PREMI A L'ESTABLIMENT DE MÉS DE 150 ANYS

JOIERIA CAN NOGUE DE VIC, PREMI A L'ESTABLIMENT DE MÉS DE 150 ANYS

Noticies - Noticies JORGC

La firma col·legiada JOIERIA CAN NOGUÉ, de Vic, ha rebut un dels Premis Nacionals als Establiments Comercials amb una antiguitat superior a 150 anys. El col·legiat Sr. Jordi Sala va recollir el guardó de mans del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, durant la 17a edició dels Premis Nacionals a la Iniciativa Comercial i els reconeixements als establiments centenaris, celebrada al Palau de la Generalitat.

Com no, aquesta distinció és absolutament merescuda. Cal indicar que Can Nogué te referències tan antigues com joieria com l'any 1699 al llibre registre del gremi de Sant Eloi de Vic, ara al museu Episcopal. En aquest link podeu seguir la trajectòria de més de 300 anys de la Joieria Can Nogué.

La darrera etapa és la que el joier i col·legiat Sr. Jordi Sala va iniciar al 1990, quan amb 20 anys va fer-se càrrec de la joieria, després d'haver estudiat a l'Escola JORGC (alehsores Escola del Gremi de Joiers), a l'Escola Massana i a l'Escola d'Arts i Oficis de Vic.

El President Puigdemont va agrair als guardonats la contribució al desenvolupament econòmic del territori, però, sobretot, "que hagueu anat consolidant vida, perquè les ciutats que perden comerç, perden ànima, esperit". També va valorar la "vocació de servei a la comunitat" que els establiments reconeguts avui han desenvolupat al llarg de la seva història.

El Col·legi vol felicitar al Sr. Jordi Sala. En temps en que tot sembla canviar a una velocitat vertiginosa, és un orgull saber que un negoci familiar te arrels tan antigues, i defensa els valors de la professió de joier arrelat a la seva ciutat.

alt