Àrea col·legiats

Notícies

INVITACIÓ A 6K GAVA FASHION WEEK OCTUBRE (5 OCTUBRE, 18.00 hrs)

INVITACIÓ A 6K GAVA FASHION WEEK OCTUBRE (5 OCTUBRE, 18.00 hrs)

Noticies - Noticies JORGC

El passat mes de maig ja us vàrem informar d'un esdeveniment que combina joieria, cultura i moda en general, anomentat 6K Gava Fashion Week.

Podeu veure la informació sobre aquesta acció a la web del Col·legi clicant aquí,  http://www.jorgc.org/noticies-jorgc/6k-gava-fashion-week-5-octubre2019 

L'organització ens ofereix per als col·legiats l'entrada gratuita per a l'actuació més important, la "Desfilada 6K Gavà Fashion Week", el dia 5 d'octubre, a les 18.00 hrs, on participen els dissenyadors, artistes i creatius amb conjunts d'estil lliure de materials que incloguin mineral variscita. Precisament l'eix conductor és la utilització de "variscita" a joia i moda; aquest és un mineral que s'ha extret de les mines més antigues d'Europa, les de Gava, d'on surt el nom i el centre de l'acció, organitzada pel col·legiat Abraham Vázquez i la Unió de Botiguers de Gavà

Podeu accedir grautítament inprimint-vos aquesta invitació, o ensenyant-la al mòbil a les taquilles on us la bescanviaran per una entrada. La ubicació és l'Espai Maragall de la localitat de Gavà.

 

alt

 

6k Gavà Fashion Week compta amb la participació de 15 dissenyadors i creatius que han elaborat peces exclusives amb la variscita, pedra ancestral i autòctona de Gavà i de Catalunya. Són: Ana Ruiz, Laura Márquez, Carmen Landa, Charo Marín, Liane Katsuli, Luz Adriana, Maria Bringas, Maricela Cano, Pilar Aymerich, Raquel Lobelo, Susana Fernández, Teresa Andrés, Pedro Sequeros, Decimononic, i el mateix Abraham Vázquez. L'esdeveniment, que tindrà com a acte central una desfilada, compta amb el suport de l'Ajuntament de Gavà, i la col•laboració de l'associació comercial L'Illa de Gavà, de l'Asociación Joyas de Autor i de la Generalitat de Catalunya.

La col•lecció, que inclou més de 300 peces, es presentarà per primera vegada al públic a aquesta desfilada (dissabte 5 d'octubre a les 18 hores a l'Espai Maragall). En l'organització es comptarà amb l'experiència de l'equip de la Pasarela Madrid Fashion Weeek, encapçalat per Susan Villa, que presentarà l'esdeveniment. En el decurs de l'acte es reconeixeran la millor col•lecció i la millor joia. També hi participaran comerços de Gavà que mostraran les últimes tendències de la roba i els complements.

La desfilada també tindrà un component solidari en oferir un espai on fer aportacions econòmiques per a la investigació del càncer de mama, coincidint amb la proximitat del dia internacional, que es commemora el 19 d'octubre.

La variscita és una gemma de color verd que extreien els gavanencs de fa 6.000 anys de les mines en galeria més antigues d'Europa, i les úniques dedicades a l'explotació d'aquest mineral, actualment aixoplugades per un equipament cultural de primer nivell; el Parc Arqueològic Mines de Gavà, El col·legiat Abraham Vázquez, que va començar a dissenyar i comercialitzar joies de variscita fa més de 20 anys, ha posat en valor el mineral verd de Gavà, comenta que  "Es tracta d'un material escàs a tot el món, però precisament això el fa diferent juntament amb la seva bellesa i amb les seves propietats màgiques que ja van descobrir i transmetre aquells que l'extreien fa 6.000 anys. Unes particularitats que em van captivar i que m'han portat a impulsar una iniciativa que ha d'unir tot l'engranatge de la nostra ciutat i a projectar Gavà al voltant del nostre element diferenciador, les mines neolítiques i la variscita els 365 dies de l'any. El gran objectiu és que quan es parli de la variscita, mineral encara desconegut, es parli també de la ciutat de Gavà"