Àrea col·legiats

Notícies

INSPECCIONS OBLIGATÒRIES DE BALANCES AMB EL COPB LABORATORIO DE CONTROL

INSPECCIONS OBLIGATÒRIES DE BALANCES AMB EL COPB LABORATORIO DE CONTROL

Noticies - Noticies JORGC

L'Ordre de 2 de febrer de 2000 regula el control metrològic de les balances i bascules que s'usen per les joieries i establiments amb compra-venda d'or i joies. Quan aquestes es fan servir per a la realització de transaccions comercials, s'han de verificar obligatòriament. periódica i la de verificació després de reparació o modificació.

Per tant, és obligatori que els establiments que desenvolupen l'activitat de compravenda de joies usades disposin de balances de pesatge degudament verificades. Teniu en compte que l' incompliment de les verificacions obligatòries dels instruments de pesatge son sancionades segons la normativa, i que a finals del 2017 es van posar diverses multes de 5.000 €.

La verificació haurà de fer-se cada dos anys per una entitat verificadora autoritzada, i també sempre que es faci una reparació o modificació de la balança. Caldrà pagar la corresponent taxa establerta per la Llei de Taxes de la Generalitat de Catalunya (2,20 €) i el cost de la targeta metrològica (0,10 €).

 

Per a facilitar al màxim la gestió, el JORGC ha cercat un partner institucional de màxima confiança:  el COPB Laboratorio de Control

Com col·legiats, el COPB us ofereix un preu de verificació de 90 €, apart de la taxa de la Generalitat i la targeta metrològica (2,30 €). Aquest preu representa un estalvi molt important respecte la tarifa standard de 140 €.

alt

 

Aquest és un dels organismes més antics d'Europa en el sector de Pesatge, Mesurament i Control (de fet el seu document fundacional data del 1221) i gestiona la única bascula pública i oficial de Barcelona. Com entitat, és un dels Organismes Autoritzats per la Verificació metrològica d'instruments de pesatge de funcionament no automàtic (del tipus de bàscules i balances).

Podeu llegir l'acord suscrit descarregant-vos aquest document: icon Acord COPB - JORGC - revisió balances 2018

Podeu trucar al JORGC per a demanar que us contacti directament el Col·legi Oficial de Pesadors i Mesuradors Públics de Barcelona, o be demanar-ho escrivint-nos a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la .