Àrea col·legiats

Notícies

I ELS GUARDONATS JORGC 2017 SÓN...

I ELS GUARDONATS JORGC 2017 SÓN...

Noticies - Noticies JORGC

La Junta de Govern del JORGC ha decidit l'atorgament dels Guardons JORGC 2017, per a cadascuna de les sis seccions així com el seu guardó global.

Els guardons es van entregar el dia 1 de desembre durant el tradicional Sopar de Sant Eloi, Santa Llúcia i Santa Gemma, que aquest any s'ha celebrat al Born Centre de Cultura i Memòria. Per a més informació, consulteu la web   http://www.jorgc.org/soparjorgc2017/

GUARDO 2017 JORGC: BERND MUNSTEINER
El lapidari més famós del món, el "Picasso" en la talla de pedres precioses. El pioner en l'art de modificar les talles convencionals de les pedres precioses. Ha dit en més d'una ocasió que ell és considera escultor, i que abans que vendre en joieries el creu que les seves "escultures de gemes" estiguin als museus d'art contemporani (i de fet en ells te vàries creacions). El Sr. Munsteiner va fer un discurs sobre l'art de la talla de les gemmes durant la Nit JORGC.

GUARDONS DE LES SECCIONS COL·LEGIALS

LLUIS COMÍN
Guardó Artesania 2017
Amb més de 40 anys d'experiència, reconegut internacionalment, un artesà contemporani que ha sabut mirar la joieria amb una mirada creativa més conceptual, que podem trobar en la seva galeria "66 mistral gallery".

JOIERIA MONER
Guardó Comerç 2017
Premiada al 2013 per la Generalitat com establiment centenari, són tres generacions que des de Vilafranca del Penedès combinen els valors més preuats del comerç de proximitat amb nous elements de gestió. Un comerç de referència del segle XXI.

RAMON PUIG i CUYAS
Guardó Disseny 2017
Orfebre i joier català, professor de disseny i projectes de joieria i professor d'història de joieria moderna a l'escola Massana. Les seves obres destaquen per la seva simbologia, composició, el valor immaterial i l'estudi de la funció que exerceix la joia

ROCA-ATELIER
Guardó Fabricació 2017
Després de 78 anys de l'inici del taller per Enric Roca, la 2ª i 3ª generació han fet de les col•leccions de Roca-Atelier, creades i elaborades en unes modernes instal•lacions a Vic, un sinònim de qualitat i precisió estètica en alta joieria.

JOAQUÍM Mª NOGUÉS
Guardó Gemmologia 2017
Doctor en Geologia i Professor de Cristal•lografia i Mineralogia a la Facultat de Geologia de la Universitat de Barcelona. Gemmòleg per l'Escola de Gemmologia de la U.B. (de la que ha estat Director) i per la "Gemmological Association of Great Britain"

ANTONIO MULA
Guardó Rellotgeria 2017
Apart de haver treballat per diferents botigues, el més important de la seva feina es que ha treballat tant a casa con a la seu de marques importants. Reconegut pels seus col•legues de professió com un manetes, l'anomenen també "McGiver".