Àrea col·legiats

Notícies

GRAN ÈXIT DE LA INHORGENTA -JORGC TRENDFACTORY

GRAN ÈXIT DE LA INHORGENTA -JORGC TRENDFACTORY

Noticies - Noticies JORGC

El Col·legi de Joiers, Orfebres, Rellotgers i de Gemmòlegs de Catalunya (JORGC) i Inhorgenta han organitzat aquest 17 d'octubre, per primera vegada a Espanya, l'Inhorgenta TRENDFACTORY, un dels majors espais de discussió i coneixement del sector rellotger, joier i gemmòleg.


El Museu d'Història de Barcelona ha estat l'espai escollit per acollir aquest esdeveniment tan significatiu per al sector. A la jornada han acudit importants firmes de retail de joieria i rellotgeria, grans fabricants, firmes artesanes i distribuïdors així com mitjans de comunicació i associacions d'Espanya i Portugal. De la mà d'algunes de les principals empreses s'han donat a conèixer nous inputs amb els quals anticipar-se a tendències, canvis així com nous models de gestió que aplicar als seus negocis.

alt

Taula rodona amb els ponents, amb Stefanie Mändlein (directora de INHORGENTA) i Joan Gomis (moderador)

 

Andrés de la Devesa, CEO de Sportmas ha ressaltat la importància de la captura de les dades del consumidor tant per les marques com pels detallistes, apuntant a una creixent "contratendència": que les marques treballin per desviar les compres en línia cap a compres físiques on els clients gaudeixin d'una atenció més personalitzada.

Per la seva banda, Sílvia Bach, CEO d'Parfois, ha posat en valor la importància de tenir indicadors claus de gestió a nivell de cada botiga, per respondre al moment al consumidor amb canvis de portafoli, adequar preus, millorar el marxandatge. També va emfatitzar la importància de revisions internes i externes per detectar possibles errors o millores de marxandatge i gestió; ja que freqüentment els gestors no són capaços de detectar-les tot (i del fet de) estar dia rere dia al capdavant de la companyia.

Philippe Bouasse, de Devarieux, ha explicat que les noves tendències de mercat apunten cap a uns objectius de desenvolupament sostenible en el sector i que aquest és el camí a seguir per part de totes les empreses i institucions. Va analitzar els diversos reptes fruit d'un canvi accelerat, i bastants de les iniciatives que ja existeixen perquè des del primer moment les empreses de joieria, rellotgeria i gemmologia puguin avançar en aquest camp: la Guidance de la O.C.D.E; el CIBJO "Blue Book" d'aprovisionament responsable amb el seu programa de 5 fases, el codi de pràctiques del R.J.C. (Responsible Jewelry Council), l'esquema de certificació del procés de Kimberly, sense oblidar noves sendes, com l'aplicació de la tecnologia "blockchain"

alt

 

alt

Networking a la Casa Padellas

 

La jornada formativa ha conclòs amb una taula rodona sobre "Jewellery - future oportunitats per now" amb tots els ponents i intervencions dels assistents, moderada per Joan Gomis, director general de MISUI.

TRENDFACTORY va finalitzar amb un cocktail a les galeries de la Casa Padellàs, on s'ha promogut el networking entre tots els convidats.

L'objectiu principal d'aquesta trobada ha estat compartir i debatre totes les novetats del sector que permetin millorar els models de negoci actuals. En paraules d'Álex Riu, president del JORGC, "aquesta trobada entre els agents de la nostra indústria té un paper important en la projecció del sector de la joieria i rellotgeria a nivell nacional i internacional".

Stefanie Mändlein, directora de Inhorgenta, ha explicat durant la seva ponència que "la fira de Inhorgenta és el lloc perfecte per a nous contactes, inspiració i idees de negocis que es porta a terme en un ambient elegant per a qualsevol negoci." També ha explicat que el programa per al 2020 prestarà especial atenció al futur del retail en línia i fora de línia, es debatrà sobre l'aplicació de la certificació blockchain en el món dels diamants i com Instagram s'està convertint en una eina primordial per vendre joieria.