Àrea col·legiats

Notícies

FAIRMINED, INICIATIVA PER A L'US D'OR TRAÇABLE I RESPONSABLE

FAIRMINED, INICIATIVA PER A L'US D'OR TRAÇABLE I RESPONSABLE

Noticies - Noticies JORGC

El Col·legi ha estat contactat per la ONG "Alliance for Responsible Mining" (A.R.M - Aliança per la Mineria Responsable). Aquesta ONG ens ha demanat donar a conèixer la seva iniciativa més destacada: el Sistema de Certificació de Mineria Justa FAIRMINED.

Donat que aquesta proposta potencia una mineria de l'or artesanal i de petita escala respectuosa tant amb el medi ambient com amb les comunitats que s'hi dediquen, i al mateix temps permet oferir als productors i consumidors de joieria un producte amb valor afegit, creiem que mereix la pena que conegueu aquesta iniciativa.

Al món hi ha al voltant de 100 milions de persones que depenen de la mineria d'or artesanal i de petita escala per al seu sosteniment, en especial als països en vies de desenvolupament. Aquesta activitat moltes vegades és fruit de la pobresa i s'ha d'enfrontar a greus problemes i desafiaments: treball infantil, desigualtat de gènere, contaminació, deforestació i condicions perilloses i degradants de treball cosa que ha fet que aquest tipus de mineria tingui una imatge molt negativa.

alt

L'Estàndard i Sistema de Certificació de Mineria Justa Fairmined de la ARM dona a les comunitats productores una eina per combatre aquests problemes. Les empreses que volen recolzar aquest canvi poden participar en Fairmined, comprant l'or de mines certificades. D'aquesta manera no solament generen un impacte positiu en les comunitats mineres, sinó que també poden oferir als seus clients un producte amb valor afegit, sabent la procedència del seu or i tenint la seguretat que s'ha extret d'una manera responsable pel que fa a les comunitats i al medi ambient.

alt

© EastFourthStreetJewelry, Erik FiveGunnerud, Paulette à Bicyclette, Majoral, VKDesigns, JEM

Per a saber més coses sobre l'or del qual la ONG ARM diu que podreu estar-ne orgullós, i saber com participar en la iniciativa Fairmined, podeu:

  • descarregar-vos aquest dossier molt instructiu, en versió castellana o catalana

  icon FAIRMINED - OR RESPONSABLE                           icon FAIRMINED - ORO RESPONSABLE (castellano)

  • veure un vídeo de resum
  • visitar la pàgina web de FAIRMINED     - http://www.fairmined.org/es/
  • o escriure un correu a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la .


Algunes firmes catalanes ja hi treballen, i també algunes prestigioses firmes internacionals. El premi de la Palma d'Or del Festival de Cinema de Cannes està fet amb or Fairmined.