Àrea col·legiats

Notícies

EXPOMINER - Entrades promocionals (9-11 novembre 2018)

EXPOMINER - Entrades promocionals (9-11 novembre 2018)

Noticies - Noticies JORGC

EXPOMINER, Saló Internacional de Minerals, Fòssils i Joieria, arriba a la seva 40ª edició.

 

El JORGC, gràcies a l'acord amb Fira Barcelona, ofereix un descompte del 55% a les entrades (4 € en lloc de 9 €)

Aquest descompte només és vàlid comprant l'entrada per internet. Per a aixó:

Registreu-vos a la web d'EXPOMINER clicant aquí i introduint un codi promocional que us donarà el Col·legi (podeu demanar-lo per telèfon o correu electrònic), o que (només si us heu identificat amb la vostra clau d'accès a la web) podeu descarregar-vos clicant aquí: icon EXPOMINER ENTRADA JORGC PROMOCIONAL 2018

 

 

  • Lloc: Fira Barcelona, recinte Montjuich. palau 1
  • Programa d'activitats (xerrades, exposicions, tallers) clicant aquí
  • Si voleu ampliar informació visiteu el web www.expominer.com.

 

Expominer, el Saló de Minerals, Fòssils i Joieria, líder en el seu àmbit a Espanya i referent del sud d'Europa, celebrarà la seva edició número 40 amb la millor oferta expositiva de fòssils, minerals, gemmes, joies i propostes handmade. El certamen comptarà amb més d'un centenar d'expositors d'una vintena de països, que presentaran les seves col·leccions de fòssils, minerals, gemmes, joies i productes handmade que es podran comprar, vendre o intercanviar.

Hi ha una vintena d'activitats divulgatives, entre tallers, exposicions, concursos i xerrades científiques que enguany tindran en la sostenibilitat i la cultura el seu fil conductor.

Meteorits i minerals per al futur
Els meteorits, cometes i asteroides seran els protagonistes de la xerrada que el divendres 9 de novembre donarà el professor de l'Institut de Ciències de l'Espai-CSIC, Josep Maria Trigo-Rodríguez. L'endemà, agafarà el relleu el quars, com a mineral clau en les bateries dels smartphones amb la conferència que impartirà el doctor Martí Gich, de l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona ICMAB-CSIC. I de l'últim dia, l'11 de novembre, destaca la xerrada sobre la sostenibilitat de l'ús dels minerals en el futur que realitzarà la doctora Pura Alfonso de Departament d'Enginyeria Minera, Industrial i TIC, del Museu de Geologia Valentí Masachs.

Pel que fa als tallers tindrà especial interès el que explicarà els secrets de l'estela funerària de Vinebre que ha permès conèixer molts aspectes de la vida dels romans d'aquesta zona del sud de Catalunya. També n'hi haurà que mostraran com determinats minerals es converteixen en superconductors i per què s'utilitzen; què és la radioactivitat; el fenomen de la difracció, o sobre el paper dels minerals en la nostra vida quotidiana. A més, cada dia es regalarà una pedra diferent als assistents que presentin la seva entrada.

Dents de megalodon
Una altra de les principals atraccions d'aquesta edició serà l'exposició amb una selecció de fòssils i dinosaures. Entre ells destaquen la reproducció a mida real de la boca d'un carcharocles megalodon, un tauró de 18 metres de longitud que va viure a la Terra fa 20 milions d'anys i que comptava amb una mandíbula amb 276 dents, algunes de les quals també es podran veure en aquesta exposició. A més, aquesta edició comptarà amb la visita d'una rèplica de tyrannosaurus rex que estarà present durant els tres dies i que acompanyarà als més petits, que es podran fer una foto amb ell en el photocall. Els dinosaures també seran els protagonistes del concurs de dibuix adreçat a alumnes d'escoles catalanes menors de 13 anys. El guanyador rebrà una ametista i el seu col·legi una col·lecció de 25 minerals.