Àrea col·legiats

Notícies

ÈXIT DE LA TROBADA ONLINE DE LA GESTORIA DEL JORGC EN RELACIÓ AL COVID-19

ÈXIT DE LA TROBADA ONLINE DE LA GESTORIA DEL JORGC EN RELACIÓ AL COVID-19

Noticies - Noticies JORGC

El passat dijous de 2 abril, va tenir lloc la trobada en línia organitzat pel Col·legi Oficial de Joiers, d'Orfebres, de Rellotgers i de Gemmòlegs de Catalunya, per explicar el conjunt de mesures que les diferents administracions han anat prenent des de l'inici de l'estat d'alarma generat pel brot del Coronavirus a Espanya. A la mateixa van assistir un total de 93 persones, no només de Catalunya sinó d'altres parts d'Espanya, ja que el Col·legi va optar per obrir les portes de l'acte a qualsevol interessat, col·legiat o no.

Des del Col·legi es remarca que les últimes setmanes han estat les de més activitat, consultes i gestions que es recorda en la història de la gestoria del Col·legi ... que les està responent amb esperit des de les seves noves oficines, que no són altres que els domicilis particulars de l'equip.

El col·legi gestiona directament la comptabilitat, fiscalitat i / o nòmines i personal d'unes 120 empreses i professionals, tots ells directament afectats com la resta de sector pel tancament obligatori de l'activitat de comerç detallista des del 16 de març, seguida per la gradual paralització de la resta de les activitats fins al seu cessament forçós a partir del 31 de març. Addicionalment, són molts els assessors experts de col·legiats que s'han dirigit al JORGC demandant pautes d'actuació. Destaca els més de 30 ERTEs que ja s'han tramitat pel Col·legi, als quals caldrà afegir més en les pròximes setmanes

Una causa important de totes aquestes consultes ha estat la complexitat i fins i tot improvisació de moltes normatives, de les quals es desconeix la forma o mecanismes d'implantació. El Col·legi ja ha fet dues extenses circulars desgranant en forma senzilla, però completa, tots els temes relacionats.Podeu veure cadascuna de les circulars aquí:

  1. MESURES I AJUTS AL SECTOR PEL COVID 19 - RESUM PER ALS COL·LEGIATS
  2. MESURES I AJUTS AL SECTOR PEL COVID 19 - 2ª actualització. RESUM PER ALS COL·LEGIATS

Però atès que la millor manera de respondre les solucions sempre és la directa i personal, el Col·legi va decidir obrir la possibilitat d'una trobada amb els seus experts en gestoria fiscal i laboral, per explicar en la forma més senzilla possible les ajudes i accions.

alt

En aquest vídeo de youtube podeu veure (amb una qualitat baixa) tota la sessió:  https://www.youtube.com/watch?v=rRP0apyoGsE

Es van rebre 14 preguntes amb caràcter previ a la trobada, a la qual després els participants en la sessió van afegir altres 33 més, que van ser totes contestades d'acord al nivell més recent d'informació que estava disponible. Podeu descarregar-vos la presentació si sou membres del Col·legi, si us heu logat amb la vostra clau d'accès: icon PRESENTACIO TROBADA ONLINE GESTORIA JORGC - MESURES I AJUTS COVID-19

 

Algunes de les qüestions preguntades van ser per exemple:

• ¿S'han de seguir pagant les quotes d'autònoms per adherir-nos a les ajudes de l'Estat o la Generalitat?
• Com podem fer el seguiment dels ERTO?
• Si no compleixo amb el mínim de facturació en comparació amb l'any passat, ¿quines ajudes estan disponibles?
• Són acumulables els ajuts de les autonomies i l'Estat?
• Es podrà tramitar la declaració trimestral l'IVA, etc des de casa, per Mail?
• Els treballadors d'una empresa que ha fet un ERTO, ¿cobraran alguna cosa tot aquest temps? Qui ho pagarà?
• No es pot rescindir un contracte durant el període d'alarma pel Coronavirus ?.
• Un cop acabat l'estat d'alarma, ¿es podrà mantenir un ERTO parcial a part de la plantilla, o s'ha de de recuperar la normalitat, amb el 100% de l'horari de tots els treballadors?
• Resulta que he estat pare i per tant a partir d'aquest dia estic en baixa maternal. ¿Em puc beneficiar d'algun tipus d'ajuda?

Entre les preguntes, algunes es van dirigir al Col·legi per preguntar si es podria posposar la quota col·legial del segon trimestre del 2020 fins a la finalització de l'Estat d'Alarma i per tant a l'espera de l'inici de la reactivació de l'activitat econòmica. En aquest sentit, la Junta de el Col·legi ha aprovat aquesta mesura extraordinària, malgrat la seva pèrdua gairebé total d'ingressos donat el tancament dels seus laboratoris i de la seva Escola. Podeu veure la notícia a la web del JORGC clicant aquí.

En aquest sentit, el President de l'JORGC, Sr. Àlex Riu, resumeix la visió del Col·legi: "Des del Col·legi i totes les seves àrees se segueix treballant perquè les empreses, autònoms, professionals i treballadors del sector de la joieria, orfebreria, rellotgeria i gemmologia tinguin tot el suport possible, encara que tinguem totes les nostres oficines tancades. És el nostre compromís de treball amb i per al sector "