Àrea col·legiats

Notícies

ESPECTACULAR ENTREGA DELS GUARDONS JORGC 2018 A LA CAPELLA DEL MACBA

ESPECTACULAR ENTREGA DELS GUARDONS JORGC 2018 A LA CAPELLA DEL MACBA

Noticies - Noticies JORGC

El Col·legi de Joiers, d'Orfebres, de Rellotgers i de Gemmòlegs de Catalunya ha lliurat els GUARDONS JORGC 2018 coincidint amb el còctel de Sant Eloi, Santa Llúcia i Santa Gemma, patrons del sector. Aquests guardons, creats l'any 2007, són un reconeixement a les trajectòries individuals d'aquells professionals que s'han convertit en un referent per a tot el col·lectiu.

L'acte de lliurament de premis JORGC 2018 va tenir lloc divendres passat, 30 de novembre, a la capella de Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) lloc en el qual el JORGC ha volgut reflectir la seva temàtica d'enguany: la convivència creativa entre els mètodes tradicionals de fabricació i comercialització, i les tecnologies digitals i disruptives a la joieria i rellotgeria. Aquesta dotzena edició ha tingut com a patrocinadors a la fira INHOGENTA de Munich i el Banc Sabadell, juntament amb la col·laboració de Núria Ruiz, Unió Suïssa, Bagués, Masriera, Facet i Rabat.

 

alt

alt

 Podeu veure les imatges de l'acte i dels premiats clicant aquí – imatges Sant Eloi & Guardons 2018

Aquest any, la Junta de Govern del JORGC ha concedit la seva màxima distinció a PILAR VÉLEZ per ser considerada tot un referent en el món de l'art, el disseny i la gestió del patrimoni cultural, alhora que ha estat una de les persones que ha analitzat i explorat en detall la joieria i orfebreria catalana, especialment en la seva edat d'or entre el 1852 i el 1939.

alt

Els premiats amb els presidents de secció, el President del JORGC, Sr. Alex Riu, i la Directora General de Comerç de la Generalitat de Catalunya, Sra. Montserrat Vilalta 

 

alt

Pilar Velez amb el President del JORGC, Sr. Alex Riu, i la Directora General de Comerç de la Generalitat de Catalunya, Sra. Montserrat Vilalta

Pel que fa a les 6 seccions col·legials, els premiats d'aquest any han estat (podeu veure un perfil de cada guanyador descarregant-vos aquest document:  icon Pergil GUARDONATS JORGC 2018 - Nota de Premsa ):

  • JORGC Comerç: Joieria Sunyer
  • JORGC Disseny: Xavier Monclús
  • JORGC Gemmologia: PRODIAM
  • JORGC Artesania: Elisenda de Haro
  • JORGC Rellotgeria: Francisco Jané
  • JORGC Fabricants: Cervera Jewels

alt

Rafael Sunyer, 5ª generació de la Joieria Sunyer i Premi JORGC de Comerç, amb el President de la Secció, Sr. Roman Pallarés.

 

alt

 Xavier Monclús, premi JORGC de Disseny, amb Gemma López (en substitució del President de la Secció de Dissenyadors i Creatius, Marc Monzó).

 

alt

Premi JORGC de Gemmologia a PRODIAM, recollit per iel Sr. Salvador Hernández (Coordinador Editorial de GOLD&TIME) i la Sra. Pepita Hernández (Delegada Comercial a Catalunya). Entrega el premi Carles Tubella, President de la Secció de Gemmologia

 

 alt

Elisenda de Haro, Premi JORGC d'Artesania, amb la Presidenta de la secció Gemma López

 

 alt

Francisco Jané, Premi JORGC de Rellotgeria, amb el President de la secció Alfred Peris

 

alt

 

Xavier Cervera, Premi JORGC de Fabricació, amb el President de la secció Oscar Pascual