Àrea col·legiats

Notícies

EL JORGC I L'INSTITUT LA MERCÈ SIGNEN UN CONVENI PER LA FORMACIÓ DEL SECTOR RELLOTGER

EL JORGC I L'INSTITUT LA MERCÈ SIGNEN UN CONVENI PER LA FORMACIÓ DEL SECTOR RELLOTGER

Noticies - Noticies JORGC

El Col·legi Oficial de Joiers, Orfebres, Rellotgers i Gemmòlegs de Catalunya (JORGC) ha signat un conveni de col·laboració amb l'INS La Mercè de Barcelona que millorarà la promoció, formació i protecció dels professionals del sector de rellotgeria.

Amb aquesta col·laboració, el JORGC i l'Institut Mare de Deu de la Mercè no només formalitzen la relació que ha existit sempre entre els dos centres, sinó que despleguen un programa d'actuació per millorar el prestigi de la formació rellotgera a Espanya, i la ja alta capacitació que reben els estudiants. A més, el Co·•legi actuarà com mecanisme de transmissió de les necessitats de les empreses del sector per tal que es reflecteixin en els cursos de l'Institut La Mercè. Algunes de les principals mesures d'acord són:

  • Posar a disposició dels col•legiats del JORGC les instal•lacions de la Mercè
  • Sessions formatives sobre el sector i el Col•legi com part del pla formatiu de l'Institut, acompanyat per la presència institucional de del JORGC en els actes de relleu de l'Institut
  • servei de reconeixement acadèmic de l'aprenentatge de competències adquirides a través de l'experiència laboral
  • possibilitat de desenvolupar cursos d'especialització o monogràfics per als col•legiats
  • afiliació gratuïta i lliure als estudiants del darrer curs

alt  

Visita a l'Escola del JORGC

 

  alt

 La Junta del JORGC i la Direcció de l'Escola La Mercè

 

L'Institut Mare de Déu de la Mercè és l'únic centre docent reglat de rellotgeria a Espanya, al que assisteixen alumnes de tot de l'estat per aprendre la professió. El cicle formatiu de manteniment i reparació de rellotgeria té una durada de dos anys. Els estudiants que el superen obtenen el títol "Mecanització en perfil de rellotgeria" i són reclamats per les grans marques de rellotgera per a reballar no només a Espanya, sinó directament en Suïssa. L'Institut Mare de Déu de la Mercè forma cada any una mitjana de 15 rellotgers.

El Col·legi ja va reconèixer al 2008 la decisiva contribució del Institut, donant-li el seu premi de rellotgeria. En anys posteriors, alguns dels seus professors també ha rebut aquest reconeixement.

La signatura va ser atesa per la majoria dels membres dels organismes del JORGC, encapçalats pel seu President, Sr. Francesc Fayos i el president de la secció de rellotgers, Sr. Josep Mª Martí. Per l'Institut La Mercè, ha signat la seva directora, la Sra. María Cardona, assistint també el seu SotsDirector i el responsable dels estudis de rellotgeria, Sr. Josep Matas.