Àrea col·legiats

Notícies

DIPLOMA DE MESTRE ARTESÀ DE LA GENERALITAT - fins 30 juliol

DIPLOMA DE MESTRE ARTESÀ DE LA GENERALITAT - fins 30 juliol

Noticies - Noticies JORGC

Us informem detalladament de les característiques del DIPLOMA DE MESTRE ARTESÀ professional i/o divulgatiu de la Generalitat i del tràmit de sol•licitud, per convocatòria específica publicada en el DOG 7401 del 26 de juny de 2017.

 

a) Què és? Quins oficis inclou?

Diplomes de mestre artesà PROFESSIONAL: distingeixen amb un guardó aquelles persones que han fet de la seva professió l'exercici d'un ofici artesà i que han exercit més de vint anys de trajectòria professional reconeguda, amb excel•lència en el domini tècnic de l'ofici i aportacions a l'ofici; combinades amb la capacitat de transmissió dels coneixements de l'ofici mitjançant el mestratge exercit.

Diplomes de mestre artesà DIVULGATIU: distingeixen amb un guardó aquelles persones amb excel•lència en el domini tècnic de l'ofici i aportacions a l'ofici; combinades amb la capacitat de transmissió dels coneixements de l'ofici mitjançant el mestratge, la docència o d'un altre mitjà pedagògic per donar continuïtat a un o més oficis artesans, tot i no haver exercit professionalment l'ofici artesà.

OFICIS del sector inclosos: joier, rellotger, argenter, orfebre, encastador, gravador, modelador en cera, lapidari, esmaltador, fonedor, repussador i cisellador. (cliqueu aquí per al Repertori d'Oficis Artesans).

 

b) Qui pot demanar-lo?

• Diploma mestre artesà professional: la persona que ha exercit més de 20 anys l'ofici i exercir aquest ofici en taller
• Diploma mestre artesà divulgatiu: la persona que ha exercit més de 20 anys l'ofici.
• S'ha d'estar al corrent de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social

 

c) Termini de presentació

Del 30 de juny al 30 de juliol 2017.

El JORGC pot assessorar-vos i ajudar-vos, gratuïtament, en la sol•licitud del DIPLOMA DE MESTRE ARTESÀ i/o d'altres acreditacions d'artesania. Només heu de contactar amb la Sra. Montse Sánchez al telèfon 93 217 05 16 o correu electrònic   Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

 

Igualment, podeu obtenir tota la informació dels requeriments i documentació a presentar: a la web del CCAM (cliqueu aquí - Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya)

• Artesania Catalunya (c/ Banys Nous, 11 – Barcelona. tel 934 67 46 60)

Més informació legal: Resolució per la qual es dóna publicitat a les bases per a l'atorgament dels diplomes de mestre/a artesà/ana en les modalitats professional i divulgatiu, i s'obre la convocatòria corresponent.