Àrea col·legiats

Notícies

DEFUNCIÓ D'EN JORDI MONÉS I BOTELLA

Noticies - Noticies JORGC

Amb gran pesar, el Col·legi Oficial de Joiers, d'Orfebres, de Rellotgers i de Gemmòlegs de Catalunya vol comunicar el traspàs de l'estimat joier, company i amic, en Jordi Monès i Botella, esdevingut el dimecres 12 d'agost.

Des del JORGC expressar tota la tristor que significa la pèrdua d'aquest gran professional i estimat company. En Jordi Monés va aprendre l'ofici en la botiga/taller del seu pare en el carrer Argenteria, instal·lant-se anys es tard en la Plaça Sant Miquel i posteriorment en un nou local del carrer de Casp, arribant a tenir 10 persones al seu càrrec i essent el taller de joieria de referència en Barcelona, creant col·leccions per a les joieries més rellevants del moment. Era la tercera generació d'una saga de joiers que actualment continua en la figura del seu fill Toni.

Institucionalment va ser una persona molt activa formant part de les Juntes Directives dels antics Cercle de Joiers, Gremi de Joiers, Rellotgers i Argenters de Barcelona i de la Federació Catalana de Joiers, Orfebres i Rellotgers i, essent el Cap de Formadors que va integrar el primer equip de l'Escola de Joieria JORGC l'any de la seva fundació al 1992. Va ser un excel·lent professor i molt estimat pels seus alumnes.

Mestre Artesà Joier per la Generalitat de Catalunya, va rebre el Guardó JORGC de la Secció de Fabricants de Joieria 2012 com reconeixement a la seva trajectòria professional, durant el sopar del X Aniversari de la Corporació.

L'amic Jordi ha estat sempre part de les nostres Institucions sectorials, col·laborant i treballant activament pel prestigi i reconeixement de la professió i, formarà part de la història de tots els que el vam conèixer pel seu carisma i el seu caràcter afable i proper.

El President, els membres de la Junta de Govern del JORGC i el col·lectiu joier expressen el seu condol més sincer a la seva esposa, fills i família de l'estimat Jordi en aquests moments de tristor.