Àrea col·legiats

Notícies

DECLARACIÓ DEL JORGC EN RELACIÓ AL 1 D'OCTUBRE

Noticies - Noticies JORGC

El JORGC condemna enèrgicament la violència exercida per part de les forces de seguretat de l'Estat durant del diumenge 1 d'octubre a Catalunya.

Les actuacions policials desproporcionades i indiscriminades no es corresponen amb el mandat judicial del TSJC en el que no es podia alterar l'ordre públic fet que suposa una violació de drets civils i de la convivència de la societat catalana.

De igual manera, el Col·legi vol informar de dues iniciatives coincidents en el temps, però diferents, en relació als actes de repulsa organitzats per diversos agents socials.

a) Una acció de "atur cívic" convocada per la "Taula per la Democràcia", entitat constituïda per 40 patronals, sindicats, entitats culturals i ciutadanes el passat 27 de setembre. En aquest sentit, el JORGC, tenint en compte la pluralitat de sentiments i situacions dels seus col•legiats i empreses del sector, respecta la lliure voluntat de cada empresa, i de cada treballador, de sumar-se a aquesta convocatòria, que en cap cas pot rebre el nom de vaga general al no ser un conflicte laboral. Des d'associacions com PIMEC s'enten que l'objectiu central de repulsa pot assolir-se amb un atur no superior a una hora; tot i que des del JORGC creiem que aquesta decisió ha d'adequar-se a la voluntat de empreses i treballadors, i òbviament afavorint un acord al respecte.

b) Una convocatòria de "vaga general", convocada per sindicats minoritaris (CGT, COS i IAC). El JORGC, a l'igual que altres entitats representatives del teixit empresarial català, no recolza aquesta convocatòria.

El Col·legi roman a la disposició dels seus col•legiats pel que fa a l'assessorament respecte la gestió laboral que representa la participació amb tots dos actes, sigui vaga general o sigui l'acte cívic. Respecte al tractament legal-laboral d'una vaga general, us adjuntem aquest document preparat pel gabinet legal DIGESTUM: icon INFORMACIO LEGAL LABORAL - VAGA GENERAL

 

El JORGC va recolzar el 25 de setembre el "Manifest x Referendum", que entre altres punts valorava un Referèndum com una eina inclusiva per permetre la lliure expressió dels diversos posicionaments que els ciutadans de Catalunya tinguin, i indicava que la cultura democràtica reclama solucions polítiques als problemes polítics i que la llei ha de respondre sempre a la voluntat democràtica adientment expressada; i en conseqüència demanava que els ciutadans de Catalunya poguessin exercir tots els seus drets democràtics, entre ells el de vot i d'expressió, sense limitació i en llibertat.