Àrea col·legiats

Notícies

CONVENI DE SEGURETAT AMB SELECTA DNA

CONVENI DE SEGURETAT AMB SELECTA DNA

Noticies - Noticies JORGC

El Col·legi Oficial de Joiers, d’Orfebres, de Rellotges i de Gemmòlegs de Catalunya (JORGC) ha signat un acord amb l’empresa catalana Grup Camós divisió SelectaDNA, pionera en sistemes de seguretat i única comercialitzant a Espanya de l’ADN Sintètic, un innovador sistema d’identificació de joies.

Els col·legiats poden gaudir  dels seus productes (kit marcació objectes i kit anti-atracament) a preus únics i exclusius.

La tecnologia de l'ADN Sintètic permet marcar els objectes com si d'un codi genètic es tractés. El codi és únic i intransferible. Com aquest codi es invisible a simple vista, la identificació s'ha de realitzar mitjançant una làmpada ultraviolada i un microscopi. (Per a llegir més, cliqueu a "llegir més").

D’aquesta manera, en cas de furt o robatori, és fàcil identificar el propietari de l’objecte. Així mateix, també destaca un aerosol, amb el mateix principi de l'ADN Sintètic, especial per a joieries, que actua en cas de robatori en el local, deixant una marca sobre els delinqüents i així facilitant una ràpida intervenció policial.

Tots els productes i bens marcats, es registren previ consentiment dels titulars, en una base de dades certificada i homologada i amb accés per a les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat.

Grup Camós, fundada per Pere Camós, desenvolupa i comercialitza des de 1985 serveis i sistemes de seguretat d’última generació per a multitud  d’empreses, com per exemple el Museu Dalí de Figueres, entre d’altres. En l’actualitat l’empresa compte amb quaranta treballadors i preveu tancar aquest any 2011 amb una facturació d’uns tres milions d’euros.

Aquest nou sistema, que ja funciona a altres països com Regne Unit i Holanda, pot representar un important reforç a les nombroses mesures de seguretat, prevenció i protecció que ja operen el joiers, rellotgers i gemmòlegs  catalans. Per aquest motiu, el Col·legi veu positivament que aquest sistema arribi a Catalunya, i que ho faci en forma pionera i amb el suport de les forces i cossos de seguretat de l’Estat; el conveni signat entre el JORGC i Grup Camós fa que el sistema estigui disponible per als seus col·legiats a un preu molt més avantatjós que qualsevol establiment que no sigui membre del Col•legi.