Àrea col·legiats

Notícies

COMUNICAT DEL COL·LEGI EN RELACIÓ A LA NOTICIA DE VENDA DE JOIERIA AMB NUCLIS NO METÀL·LICS

Noticies - Noticies JORGC

En relació a les notícies aparegudes sobre la legalitat de la venda de peces de joieria elaborades amb la tècnica d'electroforming amb utilització de nuclis de materials no metàl·lics, el Col·legi Oficial de Joiers, d'Orfebres, de Rellotgers i de Gemmòlegs de Catalunya (JORGC) té constància que l'empresa TOUS realitza l'anàlisi i posterior marcat de la seva producció, denominat tècnicament contrast oficial de metalls, a través d'un laboratori oficial. Els laboratoris oficials estan subjectes a auditories anuals per part de l'administració pública, i estan acreditats per la certificació ISO 17025; addicionalment fan tests intercomparatius anuals, coneguts com 'round robin', amb els millors laboratoris d'assaig d'Europa.

El contrast oficial aplicat per aquests laboratoris espanyols és una garantia per al consumidor que la part metàl·lica compleix amb les pureses (anomenades 'lleis') de metalls preciosos contemplades per la llei.

En l'actualitat, la tècnica de 'Electroforming' és utilitzada per empreses nacionals i internacionals per a la fabricació de peces de joieria. De fet, aquest procés és presentat obertament per les firmes que l'usen, com és el cas de l'empresa TOUS.
 
El Col·legi manifesta la seva total confiança en la professionalitat, experiència i qualitat de les firmes de joieria col·legiades, que durant anys han estat motor de canvi i transformació, orientades cap a una societat en constant evolució i aportant nous horitzons per al desenvolupament d'una indústria competitiva, avantguardista i internacional. El Col·legi Oficial de Joiers, d'Orfebres, de Rellotgers i de Gemmòlegs de Catalunya, com a corporació de dret públic creat per Llei de Parlament de Catalunya el 2002, té entre els seus objectius la defensa dels interessos dels consumidors, vetllant perquè l'exercici de les seves firmes col·legiades s'adeqüi a l'ètica professional i a les bones pràctiques.

 

LA JUNTA DE GOVERN DEL JORGC

 

ACTUALITZACIÓ -27 gener de 2020

El jutge Santiago Pedraz de l'Audiència Nacional ha acordat l'arxiu de la demanda contra la firma TOUS amb data 27 de gener, al no apreciar engany o estafa a la comercialització de joies amb els nuclis no metàl·lics, que considera amparada pel Reglament de Metalls Preciosos.

Al següent fixer podeu trobar part de l'auto de l'Audiència Nacional:  icon AUTO AUDIENCIA NACIONAL - INTERIOR NO METAL·LIC EN JOIERIA