Àrea col·legiats

Notícies

ASSEMBLEA GENERAL DEL COL·LEGI 2019

ASSEMBLEA GENERAL DEL COL·LEGI 2019

Noticies - Noticies JORGC

L'Assemblea General del Col·legi Oficial de Joiers, d'Orfebres, de Rellotgers i de Gemmòlegs de Catalunya (JORGC) es va celebrar el passat 17 de juny. Durant l'acte, que va tenir lloc a l'Auditori del Banc Sabadell, van intervindre el president del JORGC, Álex Riu, el vicepresident segon del JORGC, Josep Miquel Serret i la secretària de la Junta de Govern del JORGC, Glòria Serra.

Els comptes presentats del 2018 per la Junta del JORGC a l'Assemblea General mostren un benefici notablement superior a l'equilibri previst i al de l'any anterior. En aquesta evolució positiva es deu en gran mesura a la millora significativa en el nombre d'anàlisi i peces contrastades del Laboratori de Metalls, que ha assolit unes xifres que no s'havien vist des del 2008 o el 2015, un any especialment marcat per les inspeccions . Més de 1.300.000 peces contrastades, 2.500 kg de metalls preciosos i 2.150 anàlisis són xifres que avalen la qualitat del treball de l'àrea de laboratoris del Col·legi.

El 2019 també ha estat un any rècord per a la formació de l'Escola JORGC, amb 66 cursos i monogràfics impartits, i més de 420 alumnes. Així mateix, la xifra actual de col·legiats arriba als 1.020 membres.

Durant l'Assemblea General s'ha aprovat el nou pressupost que permet mantenir el nivell d'activitat de totes les àrees del Col·legi, i s'han actualitzat les tarifes dels diferents àmbits del col·legi (quotes, laboratoris, gestoria fiscal i comptable, entre d'altres; la quota col·legial s'ha incrmentat com la inflació, la qual significa 1 € al mes ).

 alt  alt

 

Memòria d'Accions de 2018

La memòria d'accions podeu descarregar-la a la web del Col·legi clicant aquí. Durant la seva presentació S'ha recalcat la importància a l'hora d'implantar nous protocols per a la recepció i identificació de diamants sintètics i tractats al laboratori Gemológico. A més, també s'ha posat en valor el Premi Nacional d'Artesania atorgat per la Generalitat de Catalunya a l'JORGC per la tasca de la seva Escola JORGC de Joieria i la seva activitat formativa.

A més, durant l'acte s'ha fet revisió del tradicional sopar de gala i lliurament de premis del JORGC, que va tenir lloc a la capella del MACBA, entre els quals es va distingir amb el màxim guardó a Pilar Vélez. També s'ha destacat, que per primera vegada durant un mateix any, s'han organitzat tres grans esdeveniments sectorials: la Jornada de Comerç, amb una visió sobre la incidència dels nous canals electrònics de comerç i les noves formes de distribució; la trobada d'inauguració de la temporada estival "Vermut amb Diamants", amb ponències i una taula rodona sobre el paper i nomenclatura del diamant sintètic i el diamant natural. I el fòrum "Imprimint Joies", en què es va parlar de com la nova tecnologia ha revolucionat la fabricació de joieria. En aquest sentit, es va informar a tots els assistents de la nova jornada 'Registres de dissenys de Joieria' que tindrà lloc en els propers dies i que es pot contemplar a http://registre.jorgc.org/ 

 

alt

Josep Miquel Serret, Àlex Riu i Glòria Serra a la presentació de l'Assemblea.