Àrea col·legiats

Notícies

ANALISI I CONTRAST DE JOIERIA DE PLATI: UN NOU SERVEI DEL LABORATORI

ANALISI I CONTRAST DE JOIERIA DE PLATI: UN NOU SERVEI DEL LABORATORI

Noticies - Noticies JORGC

Us comuniquem una molt bona noticia, que incrementa el portfoli de serveis del Laboratori de Metalls i per tant el servei a clients i col•legiats: el Laboratori del JORGC ja pot realitzar contrastos de joies de platí.

Des d'inicis d'any, s'ha estat treballant en aquest tema. El pas més important i complicat ha estat l'obtenció de l'autorització per part de la Direcció General d'Energia, Mines i Seguretat Industrial. Aquesta ens va ser comunicada a inicis de juny, i ha sortit publicada al BOE el 6 de juliol.

El principal aspecte de treball ha estat la metodologia Per fer viable l'analítica de platí, ha calgut comprar diferents testimonis d'aliatges de platí. Dos són els aliatges més comuns: Platí – Coure (950 – 50 mil•lèsimes) i Platí – Ruteni (960 – 40 mil·lèsimes). Després s'ha procedit al subministrament dels punxons oficials de la Fábrica Nacional de Moneda y Timbre. I finalment ja s'han fet algunes proves (cal tenir en compte que cal construir l'experiència en analítica de platí gradualment).

Podeu veure les tarifes a la secció de laboratori, clicant aquí 

Estem convençuts de que aquest projecte de l'equip del Laboratori, que ha desenvolupat una important tasca que cal reconèixer, continuarà millorant el servei i atenció als Col•legiats.

alt