Àrea col·legiats

Notícies

AMPLIACIÓ DEL TERMINI D'ADAPTACIÓ DE LES MESURES DE SEGURETAT OBLIGATÒRIES

Noticies - Noticies JORGC

alt

 

ADAPTACIÓ MESURES DE SEGURETAT OBLIGATÒRIES PELS COMERÇOS, TALLERS I ACTIVITATS DE JOIERIA: AMPLIACIÓ DEL TERMINI FINS EL 31 DE DESEMBRE DE 2023

Les Ordres INT/316/2011 - INT/317/2011 van regular nous requisits en matèria de seguretat per establiments obligats i van establir diferents terminis d'adaptació de les mesures de seguretat físiques, electròniques i sistemes de seguretat.

Amb motiu dels importants canvis socioeconòmics del moment, l'any 2013, el Ministeri de l'Interior va aprovar una pròrroga del termini d'adaptació de les noves mesures de seguretat que clou el 18 d'agost del 2021.

Davant les conseqüències excepcionals derivades de la crisi sanitària provocada per la COVID19, amb la declaració de l'estat d'alarma, que ha dificultat als subjectes obligats la possibilitat de complir amb els terminis d'adaptació, el Ministeri de l'Interior ha aprovat i publicat, l'ampliació del termini d'adequació de les noves mesures de seguretat fins el 31 de desembre de 2023, pels sistemes electrònics de seguretat connectats a centrals d'alarmes o centre de control abans del 18 d'agost de 2011 (Ordre INT/826/2020 de 3 setembre).

Les mesures de seguretat físiques contra robatori i intrusió obligatòries, instal·lades abans del 18 d'agost de 2011, tindran una validesa indefinida fins el final de la seva vida útil, havent-ne d'actualitzar-les en el cas de resultar afectades per reformes estructurals dels sistemes de seguretat dels que formin part (Ordre INT/1504/2013).

Podeu adreçar els vostres dubtes i consultes a la Secretaria del JORGC, Sra. Montse Sánchez, al correu Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la