Àrea col·legiats

Notícies

6k GAVA FASHION WEEK - 5 octubre 2019

6k GAVA FASHION WEEK - 5 octubre 2019

Noticies - Noticies JORGC

El col·legiat Abraham Vázquez planteja fer un esdeveniment que combinaria joieria, cultura i moda en general, anomentat 6K Gava Fashion Week. L'eix conductor és la utilització de "variscita" a joia i moda; aquest és un mineral que s'ha extret de les mines més antigues d'Europa, les de Gava, d'on surt el nom i el centre de l'acció.

La variscita és coneguda com la pedra de la sensualitat, i és el llegat de l'art prehistòric de Gavà. Aquesta pedra s'extreia de les mines del que ara és el Parc Arqueològic de Gavà, que presenta un dels conjunts miners amb galeria més antic d'Europa. Aquestes mines es van començar a excavar al Neolític antic per a l'extracció d'variscita, un mineral verd utilitzat també com a pedra semipreciosa per a finalitats ornamentals i d'incisió. Els collarets realitzats amb aquesta pedra extreta de Gavà es troben en jaciments de mitja Europa.

L'actuació més important és la "Desfilada 6K Gavà Fashion Week", el dia 5 d'octubre, on podran participar els dissenyadors, artistes i creatius, que realitzin conjunts d'estil lliure de materials que incloguin mineral variscita. La 2ª acció més destacada és l'Exposició 6K al Museu de Gavà, on s'exposarà les joies exclusives d'aquests artistes / dissenyadors, permetent-se la seva reserva i compra.

Els interessats a participar tindran un cost d'inscripció de 450 € + IVA. Us adjuntem un dossier on es detalla el conjunt d'actuacions previstes, el que inclou la inscripció i com fer-la efectiva: icon 6K GAVA FASHION WEEK, 5 OCTUBRE 2019