Àrea col·legiats

Seguretat

Estadístiques i notes de seguretat

Estadístiques de seguretat

icon Estadística 2014 - Catalunya

Al 2014, la sinistralitat va tenir la davallada més gran de la serie històrica, al caure un 31%. Totes les categories van decrèixer, amb menció especial als atracaments, que van caure un 50% fins assolir el seu mínim històric. Per a més informació, descarregueu el document adjunt (només per a col·legiats).

icon Estadística 2013 - Catalunya

Al 2013, la sinistralitat va tenir un important descens, al caure un 19%. Especialment satisfactòria és la reducció del atracament amb violència i intimidació_ -39%. El sistema d'alerta avançada iniciat al 2011 continua donant els seus fruits. Per a més informació, descarregueu el document adjunt (només per a col·legiats).

Estadística 2013 - Espanya

Catalunya va patir el 32% de sinistres i el 14% de les pèrdues per robatoris de tota Espanya; la principal quantia perduda és a Madrid. Encara que l'evolució varia segons la CC.AA, el total mostra un descens molt important del valor robat (-60%) i del nombre de sinistres (-25%). Dades conjuntes del JORGC i l'AEJPR. Per a més informació, descarregueu el document adjunt (només per a col·legiats).

icon Estadística 2012 - Catalunya

Al 2012, la sinistralitat va caure un lleuger 2%. Però preocupa que el capitol de robatoris amb violència i intimidació hagi augmentat un espectacular 43%. El sistema d'alerta avançada iniciat al 2011 continua donant els seus fruits. Per a més informació, descarregueu el document adjunt (només per a col·legiats)

Estadística 2012 - Espanya

Catalunya va patir el 31% de sinistres i el 7% de les pèrdues per robatoris de tota Espanya; la principal quantia perduda és a Madrid. Dades conjuntes del JORGC i l'AEJPR. Per a més informació, descarregueu el document adjunt (només per a col·legiats).

icon Estadística 2011 - Catalunya

Al 2011, el sector va trencar per 1ª vegada la tendència a l'alça de la sinistralitat des de fa 5 anys, ja que aquesta va caure un 12% (288 delictes). Totes les categories, excepte els furts i estafes, van registrar un descens, en especial els atracaments i robatoris amb intimidació i violència (-41%). El JORGC creu que el sistema d'alerta avançada, que va inicial el seu funcionament al 2011, ha ajudat notablement. Per a més informació, descarregueu el document adjunt (només per a col·legiats)

 Estadística 2010 - Catalunya

Al 2010, el sector va patir a Catalunya un increment del 30% a la sinistralitat, xifra que significa un record absolut. (329 delictes). En especial van pujar els atracaments amb violència i intimidació (+69%), i també la categoria de furts (+43%). Una de les respostes del JORGC ha estat el sistema d'alerta avançada, un aplicatiu informàtic exclusiu de col·legiats al que podeu accedir clicant aquí: accés al sistema d'alerta avançada. Per a més informació, descarregueu el document adjunt (només per a col·legiats).

Estadística 2010 - Espanya

Catalunya va patir el 39% de sinistres i el 22% de les pèrdues per robatoris de tota Espanya, xifra molt preocupant. Dades conjuntes del JORGC i l'AEJPR. Per a més informació, descarregueu el document adjunt (només per a col·legiats).

Estadístiques Catalunya 2009

Al 2009, el sector va patir a Catalunya un increment del 8% a la sinistralitat, amb un total de 254 delictes. En especial van pujar els atracaments amb violència i intimidació (+32%). L'increment acumulat dels darrers tres anys ja va ser del 151%, i per tant cada setmana 5 joieries i rellotgeries son atracades. Per a més informació, descarregueu el document adjunt (només per a col·legiats).

Estadístiques Espanya 2009

Catalunya va patir el 36% de sinistres i el 31% de les pèrdues per robatoris de tota Espanya, xifra molt preocupant. Dades conjuntes del JORGC i l'AEJPR. Per a més informació, descarregueu el document adjunt (només per a col·legiats).

Estadístiques Catalunya 2008

Al 2008, es va produir una tremenda apujada de la delinqüència contra joieria i rellotgeria, que va pujar fins un 120%.Una de cada 10 joieries catalanes va patir un incident en promig. Per a més informació, descarregueu el document adjunt (només per a col·legiats).

Estadístiques Espanya 2008

Catalunya va patir el 35% de sinistres i el 30% de les pèrdues per robatoris de tota Espanya, xifra molt preocupant. Dades conjuntes del JORGC i l'AEJPR. Per a més informació, descarregueu el document adjunt (només per a col·legiats).

Estadístiques Catalunya 2007

Tot i que el increment de sinistralitat envers el 2006 va ser moderat (+6%), en determinats tipus va haver un fort increment (cas del transport, que es va duplicar). Per a més informació, descarregueu el document adjunt (només per a col·legiats).

Notes de seguretat

Nota sobre els canvis del codi penal al 2010

Recull algunes de les reclamacions del JORGC i altres entitats, però encara deixa molts aspectes a reivindicar. Per a més informació, descarregueu el document adjunt (només per a col·legiats).

Reclamacions 2009 del JORGC durant el judici pel triple assassinat de Castelldefels

Al 2009, es va donar el judici del crim més brutal contra la joieria catalana, el de la família Royo, que va perdre tres membres. El JORGC va participar a l'acusació particular, i va reclamar diversos canvis al Codi Penal. Per a més informació, descarregueu el document adjunt (només per a col·legiats).