Àrea col·legiats

Assessoria i legal

Assessoria Fiscal

CALENDARI FISCAL

Us adjuntem un breu recordatori del calendari fiscal i, per tant, dels terminis de presentació de liquidacions, com un servei de l’Assessoria - Gestoria Fiscal del JORGC.

 

Per als que siguin clients de l'Assessoria Fiscal del JORGC, els hi preguem reservin hora l’abans possible per a la confecció de les declaracions (telèfon 932170516 Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la  / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la ).

Si no sou clients i voleu conèixer les condicions perquè el JORGC us faci les vostres declaración s i liquidacions Fiscals, no dubteu en trucar-nos. La gestoria fiscal & comptable del JORGC és la única de tot Espanya especialitzada en impostos i comptes de joieries i rellotgeries, amb 20 anys d'experiència.

Podeu descarregar-vos les tarifes:

 icon Tarifa AUTONOMS - fiscal & comptabilitat 2017

 icon Tarifa EMPRESES - fiscal & comptabilitat 2017

(en tots dos casos, tant si sou autònoms com empreses, hi ha dos pàgines - la 1ª és si només voleu gestoria fiscal -presentació d'impostos- i la 2ª és si a més a més voleu que us portem tota la comptabilitat)

 

LIQUIDACIONS CORRESPONENTS AL 3er. TRIMESTRE 2017

 

FINS el 20 octubre (domiciliacions fins el 15)

 • I.V.A. Impost sobre el Valor Afegit (Model 303/310)
 • Declaració Recapitulativa d’Operacions Intracomunitàries (Model 349)
 • I.R.P.F. retenció treballadors (Model 111)
 • I.R.P.F. pagament a compte estimació directa/objectiva (Model 130/131)
 • I.R.P.F. retenció lloguers (Model 115). IMPORTANT: al 2017, és un 19%

 

 

NOTA IMPORTANT: COTITZACIONS D’AUTÒNOMS

 

IMPORTANT: Per modificar les bases de cotització per l'any 2017, el termini de sol•licitud és fins el proper dia 31 d'octubre

 

SEGURETAT SOCIAL R.E.T.A.

Recordem que des de el 1 de juliol, la base mínima de cotització d'autònoms pujarà un 3% (de 893,10 passa a 919,80€). Per tant, depenent de les prestacions que tinguin, el rebut pot anar des de 275, 282, o 291,00€.

Els majors de 48 anys passaran a pagar de 288,04 a 296,94€ (base de 992€).

 

 

IMPOST SOBRE LA RENDA

 

Els contribuents que van fraccionar el pagament de la seva declaració de la renda, recordin que han d’ingressar el 40% del segon termini abans del 5 de novembre de 2017 (els que tinguin domiciliat el pagament l’Agencia Tributaria descomptarà l’import el 5 de novembre) 

 

 

CANVIS A LA FISCALITAT DE LES S.C.Ps AL 2016

 

Per als que teniu una SCP (Societat Civil Privada), us recordem que al 2016 la seva tributació canvia radicalment, i en general serà desfavorable:

Les societats civils amb objecte mercantil (bàsicament, que realitzin una activitat empresarial) tributen:

FINS ARA: en règim d'atribució de rendes. És a dir, cada un dels socis tributa en el seu IRPF personal (declaració de la renda) pels rendiments obtinguts per la SCP en base al seu percentatge de participació

2016: Passen a tributar pel Impost de Societat (tipus fix del 25%)

Als socis d'aquestes entitats, se'ls dóna l'opció de dissoldre si adopten l'acord en els primers 6 mesos de 2016, amb un règim especial de Ajornament. S'estableixen les següents avantatges:

 • Exempció en la modalitat d'operacions societàries d'ITP i AJD.
 • Exempció en l'IVTNU (plusvàlua municipal).
 • Ajornament a valorar el rebut.

Els socis que a partir de gener de 2016 passin a tributar per societats, que tinguin pendents d'aplicar saldos de deduccions per incentius a l'activitat econòmica, podran seguir deduint-los en els mateixos termes que venien fent-ho.

Com els socis no poden tenir nòmina en la societat ni emetre una factura contra la mateixa pels serveis prestats, les quantitats que perceben de la Societat Civil en principi tindran la consideració de dividends tot i que caldrà esperar que concretin més sobre aquesta nova norma.

Us adjuntem un document (descarregable si esteu identificats camb la vostre clau de col·legiats) elaborat per DIGESTUM, partner jurídic-legal del Col·legi, que amplia la informació: icon SCPs - canvis 2016.   En tot cas, tingueu en compte que encara hi ha aspectes legals que no s'han aclarit. S'espera que el 'Ministerio de Hacienda' emeti més endavant alguna nota aclaridora sobre aspectes confusos sobre el canvi de règim fiscal de las SCP.

Us recomanem que consulteu amb el vostre gestor o amb l'Assessoria Fiscal del JORGC (tel 93-217.05.16) ja que aquest és un tema molt important.

 

 

MESURES FOMENT TREBALL AUTÒNOM (des de octubre 2015)

 

El 10 d'octubre entren en vigor noves mesures per a la promoció del treball autònom:

 1. Els autònoms amb Tarifa Plana podran contractar treballadors sense perdre aquest dret
 2. La "Tarifa Plana" serà de 50 € fixes durant els 6 primers mesos (abans s'aplicava el 80% de reducció a la base mínima)
 3. Tots els aturats poden capitalitzar tota la seva prestació en un pagament únic per iniciar una activitat emprenedora (abans, els més grans de 30 anys només podien fer-ho al 60%)
 4. L'activitat com nou autònom es compatible amb la prestació per atur amb un límit de 9 mesos (abans només podien fer-ho els menors de 30 anys)
 5. Tots els autònoms que cessin en la seva activitat podran renovar la seva prestació per atur fins 5 anys després (abans era 2 anys pels més grans de 30 anys)
 6. Els autònoms econòmicament dependents (TRADE) podran ara contractar a un treballador que els substitueixi per conciliar la seva vida familiar y laboral
 7. Es manté la bonificació del 50% en la quota d'autònoms durant 18 mesos als familiars col•laboradors, i s'afegeix per als 6 següent una bonificació del 25%
 8. Els autònoms amb discapacitat tenen "Tarifa Plana" fixa de 50 € durant el primer any, i un 50% de bonificació a la quota durant els quatre anys següents

 

 

NORMATIVA ESPECÍFICA FISCAL DE METALLS PRECIOSOS: L'IVA

 

INVERSIÓ DEL SUBJECTE PASSIU: s'aplica a les transaccions de l'or sense elaborar o semielaborats d'or de més de 325 mil·lesimes, i de la plata, platí o paladí en brut o en forma de semielaborats. Podeu veure més informació, si ja esteu identificatas a la web com col·legiats amb el vostre nom d'usuari i clau, clicant aquí: http://www.jorgc.org/compra-venda-d-or/blog o be anant al subapartat de "Normativa i lleis", secció de compravenda d'or.

L'OR D'INVERSIÓ: està exempte de tributar per IVA si es tracta de compra de:
- lingots de puresa superior al 99,5%
- monedes de puresa superior al 80%