Àrea col·legiats

Àrea premsa

EL JORGC PRESENTA EL SALÓ EXPOMINER 2009

El saló de minerals, fòssils i pedres precioses tindrà lloc del 6 al 8 de novembre al recinte firal de Montjuïc i disposarà de nou d'un Espai JORGC i de descomptes especials per a tots els membres del Col·legi

Més de 14.000 visitants van acudir a la passada edició de la fira

El Col·legi Oficial de Joiers, d' Orfebres, de Rellotgers i de Gemmòlegs de Catalunya (JORGC) renova l'acord de col·laboració signat l'any passat amb Fira de Barcelona referent al saló de Minerals, Fòssils i Joieria EXPOMINER 2009, que comptarà de nou amb un Espai JORGC i amb descomptes especials pels col·legiats. La 31ª edició de Expominer es celebrarà del 6 al 8 de novembre al palau 6 del recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona.

Expominer, en la passada edició de 2008, va reunir més de 14.000 professionals, col·leccionistes, estudiants i apassionats del món dels minerals sobre 6.000 metres quadrats. Una plataforma comercial i divulgativa de referència amb més de 145 expositors, la meitat internacionals.

Cooperació JORGC-Fira de Barcelona

El JORGC i la Fira van establir l'any 2008 un marc de cooperació que assolís un doble objectiu:

a) Potenciar el certamen, fent Expominer més atractiu per als col·legiats.

b) Garantir que la participació de la joieria present al saló es faci respectant la legislació del sector, molt especialment respecte a la contrastació de les peces de metall preciós, permisos de venda i col·legiació.

Segons el protocol de col·laboració, Fira de Barcelona ofereix als membres del JORGC els següents avantatges:

- entrada reduïda com visitants (ensenyant el carnet col·legial).
- stands de més qualitat de l'habitual (paret de fons de faig, tendall gris) sense increment de preu respecte a altres participants del sector de joieria i bijuteria.
- descompte fins a un màxim del 20% per participació, agrupada sempre i quan hi participés un mínim de 4 col·legiats amb un mínim de metres de lineal.

A més, Fira de Barcelona i el JORGC vetllen pel compliment de la legislació dels participants, mitjançant un link a la web d' Expominer que adreça a la web del JORGC. Fira de Barcelona es compromet també a que, en el cas de que s'acrediti que un dels expositors d'Expominer no compleix amb la normativa legal vigent, no s'admetrà la seva participació en posteriors edicions. Entre d'altres condicions, la legislació actual exigeix a tots els joiers catalans l'obligació de contrast de les joies i estar degudament col·legiats.

La Fira de Barcelona és un indubtable motor econòmic per a molts sectors. La Fira té un salo destinat a minerals, fòssils i pedres precioses, com és Expominer, que en la seva passada edició, que va tenir lloc del 14 al 16 de novembre de 2008, va celebrar el seu 30 Aniversari.

El Col·legi Oficial de Joiers, d'Orfebres, de Rellotgers i de Gemmòlegs de Catalunya, entitat que agrupa a tots els professionals d'aquestes activitats que s'exerceixen en el territori català, va ser creat al 2002 amb la intenció d'impulsar la transformació dels processos i pràctiques pròpies de les professions que comprèn, per a adaptar-les a les noves demandes de la societat, i per representar i defensar els drets i deures dels seus membres.

Barcelona, 30 de juliol de 2009

Per a més informació:
INTERPROFIT
Nerea Idoeta/Carlos Fernández
( Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la )
Telèfon: 93 467 02 3