Àrea col·legiats

Àrea premsa

EL COL·LEGI DE JOIERS, ORFEBRES, RELLOTGERS I GEMMÒLEGS DE CATALUNYA SIGNA UN CONVENI AMB “AVALIS” PER MILLORAR LES CONDICIONES FINANCERES I L’ACCÉS AL CRÈDIT DELS COL·LEGIATS

L’acord amplia i millora el conveni de col·laboració existent entre les dues entitats des de l’any 2004

La societat de garantia recíproca Avalis facilitarà condicions i productes financers específics pels membres del JORGC, alguns amb ajuts de la Generalitat de Catalunya


Peu de foto (D’esquerra a dreta): El conseller delegat de la societat de garantia recíproca AVALIS DE CATALUNYA, SGR, Sr. Juan Cervera i Ripollés, i el president del Col·legi Oficial de Joiers, Orfebres, Rellotges, Gemmòlegs de Catalunya (JORGC), Sr. Damià Matamala i Garrós.

El conseller delegat de la societat de garantia recíproca AVALIS DE CATALUNYA, SGR, Sr. Juan Cervera i Ripollés, i el president del Col·legi Oficial de Joiers, Orfebres, Rellotges, Gemmòlegs de Catalunya (JORGC), Sr. Damià Matamala i Garrós, signen un conveni de col·laboració entre les dues entitats per tal de millorar les condicions financeres i les modalitats d'operacions que es podran fiançar als col·legiats.

La restricció creditícia tant present en molts sectors ha afectat especialment a la joieria, orfebreria, rellotgeria i gemmologia. Davant d'aquest greu problema, el Col·legi va identificar com essencial ajudar als seus integrants a facilitar l'obtenció d'avals,necessaris per a demanar crèdits a bancs i caixes. Per tant, el JORGC va iniciar els procediments necessaris per signar un acord que permetés facilitar l'accés al crèdit a les empreses i comerços que representa amb Avalis.

L'acord signat ahir, dia 6 d'octubre, amplia i millora les condicions financeres i les modalitats d'operacions que Avalis SGR pot fiançar als col·legiats. Concretament, s'ofereix als membres col·legiats unes condicions preferents basades en els convenis de col·laboració signats amb diverses entitats financeres, i que impliquen una comissió d'obertura del 0,50%, i una comissió anual de risc del 1,25% (que pot ser només del 1% en cas de Pimes constituïdes als darrers tres anys).

Pel que fa al import del dipòsit o mutualitat, destacar que la Direcció General de Comerç de la Generalitat de Catalunya dona un important ajut en dos dels productes del conveni signat amb el JORGC (Avalis Comerç per a Pimes d'aquest sector, i Avalis Empren per a Pimes de no més de tres anys). Amb aquest ajut, la Direcció General de Comerç absorbeix el usual dipòsit o mutualitat del 4% de l'aval demanat, i només cal fer un dipòsit de 200 €.

Apart dels anteriors productes, Avalis ha negociat altres productes específics per als diferents membres del JORGC, com Avals tècnics i Avals econòmics.

L'acord entre el JORGC i Avalis millora i amplia el conveni de col·laboració que totes dues entitats van signar l'1 d'abril de 2004, destinat a fiançar als col·legiats partíceps d'Avalis SGR en condicions preferents. Les condicions financeres vigents seran d'aplicació a les noves operacions que es formalitzin a partir d'aquest moment.

Avalis és una entitat financera de caràcter mutual. La seva finalitat, entre d'altres, es permetre l'accés al finançament a llarg termini (més de 3 anys) dels bons projectes d'inversió empresarial de pimes i autònoms amb seu social a Catalunya, a través de l'atorgament de la seva garantia.

El Col·legi Oficial de Joiers, d'Orfebres, de Rellotgers i de Gemmòlegs de Catalunya, entitat que agrupa a tots els professionals d'aquestes activitats que s'exerceixen en el territori català, va ser creat al 2002 amb la intenció d'impulsar la transformació dels processos i pràctiques pròpies de les professions que comprèn, per a adaptar-les a les noves demandes de la societat, i per representar i defensar els drets i deures dels seus membres.

Per més informació:
INTERPROFIT
Nerea Idoeta/Carlos Fernández
( Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la )
Telèfon: 93 467 02 32